Mega Fortune

Ytterligare ett exemplar bland NetEnts imponerande spelutbud är Mega Fortune från 2009. Detta spel sägs ha marknadens största progressiva jackpot, och som om inte det vore nog har Guiness Rekordbok med Mega Fortune i en av sina upplagor på grund av att spelet kan ståta med att ha den största utbetalningen från en videoslot någonsin, detta till en summa på ofattbara 17 miljoner euro. Bara det är skäl nog till att prova på Mega Fortune. Spelet finns dessutom tillgängligt både via datorn, mobilen, och surfplattan, och trots att formatet ser lite annorlunda ut när man spelar på någon av de mobila alternativen jämfört med när man spelar på datorn så är det i övrigt samma spel med identiska egenskaper.

Vinstlinjer och insatser

I detta slotspel finns 25 olika vinstlinjer att välja mellan, samt fem hjul och tre rader. Minsta insats man kan lägga på ett spel är 2,50 kronor, men den högsta ligger på 500 kronor. Vinstutbetalningen ligger på 96,4 %.

Tema och design

Mega Fortunes tema är den lyx och glamour livet som miljonär kan innebära. Eftersom Mega Fortune har en del år på nacken är det inte grafiken som gör det till ett bra spel, för om man jämför med de allra senaste slotspelen så har den ju sina begränsningar. Designen fyller dock fortfarande sin funktion och skapar en lyxig atmosfär som får en att drömma om ett liv som miljonär.

När det gäller symboler finns det dels 8 standardsymboler vars värde skiljer sig åt, och de mest värdefulla är i fallande ordning följande: Röd ring, Blå ring, Gul ring, Grön ring, Konjak & cigarr, Guldklocka, Sedelklämma, och Limousine.

När det gäller specialsymbolerna så består dessa av Wild-symbol i form av en lyxbåt, och dess funktion är att den som vanligt ersätter alla standardsymboler. Dessutom finns det en Scatter-symbol som utgörs av champagne och ett glas, samt en bonussymbol som utgörs av en darttavla med ordet ”Bonus” skrivet på.

Bonus och Jackpot

Free Spins finns förstås med som en funktion i Mega Fortune. Free Spins läget aktiveras genom att man får tre Scatter-symboler samtidigt, och detta läge innehåller en multiplikator och en Free Spins vars mängd varierar från fall till fall.

Det som dock gör Mega Fortune riktigt intressant är dock om man lyckas få tre bonussymboler samtidigt på hjul 1, 2 och 3. Får man det är man lyckligt lottad, för då tas man vidare till bonusspelet där möjligheten att vinna de riktigt stora vinsterna finns. Dessa når man vi någon av de tre jackpots som spelet innehållet. Själva bonusspelet utgörs av ett spelhjul som består av tre olika steg. Det första steget är att man spinner hjulet, och beroende på var det hamnar får man då antingen en kontantvinst på en viss summa, eller så lyckas man istället avancera till nästa nivå. Denna nivå liknar den tidigare nivån, men med skillnaden att det är svårare att ta sig upp ytterligare en nivå, och att kontantvinsterna istället är högre. Man har här även möjlighet att få en mindre jackpot kallad Rapid Jackpot.

Alla dessa alternativ innebär i och för sig stora vinster, men det bästa som kan hända är ändå att man istället lyckas avancera till den tredje nivån. Man blir då garanterad en stor summa pengar, men detta hamnar i skuggan av chansen man nu får att få någon av de två jackpots som här finns med bland alternativen. Namnen på dessa är Major Jackpot och Mega Jackpot, och Mega Jackpot är den mest förmånliga av dessa. Det var Mega Jackpot som ledde till att den största jackpotten någonsin från ett slotspel betalades ut. Detta var alltså en summa på enorma 17 miljoner euro, ca 154 miljoner kronor, en summa så stor att det alltså resulterade i ett rekord som kom med i Guiness rekordbok. Detta gör Mega Fortune unikt på ett extra speciellt och förmånligt sätt. Mega Jackpot har även lett till ytterligare miljonvinster vid andra tillfällen, men ännu ingen så stor som den som alltså kom med i Guiness Rekordbok.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Mega Fortune har tre olika jackpots, varav en handlar om extremt höga summor.
  • Spelet innehåller ett Free Spin-läge som kan leda till stora vinster även det.
  • Mega Fortune finns tillgängligt både på dator, mobil och surfplatta.

Nackdelar:

  • Grafiken börjar bli utdaterad, något som dock inte har någon betydande inverkan på spelupplevelsen i sig.

Sammanfattning

Det börjar bli tjatigt vid det här laget, men NetEnt lyckas alltså även här leverera ett spel av mycket hög kvalitet. Detta företag verkar inte veta vad ordet ”misslyckas” innebär. Det enda sätt som man märker att spelet börjar bli till åren på är att grafiken inte är den bästa jämfört med de allra modernaste slotspelen. I övrigt håller Mega Fortue fortfarande en hög klass, och alla bonusar samt Mega Jackpot, marknadens största, är skäl nog att spela Mega Fortune. Även om chansen att få Mega Jackpot är liten, så är det faktum att den trots allt existerar något som gör spelet extremt spännande att spela. Det är dessutom mycket underhållande, så NetEnt har med andra ord återigen fått med alla nödvändiga ingredienser som krävs för att skapa ett slotspel av mycket hög kvalitet.