Mega Moolah

Mega Moolah är ett slotspel skapat av den väletablerade och på marknaden högt ansedda spelutvecklaren Microgaming. Mega Moolah är en jackpotmaskin, så med en kombination av tur och skicklighet ska man här förhoppningsvis lyckas komma upp i de riktigt stora vinsterna. Mega Moolah är ett populärt slotspel som finns med bland spelutbudet hos många av de allra mest kända nätcasinona. Det är ett slotspel som fungerar alldeles utmärkt oavsett om du spelar det på datorn, mobilen eller surfplattan, så det är helt upp till dig vilken av dessa plattformar som passar dig bäst.

Vinstlinjer och insatser

Själva slotspelet utgörs av 5 hjul, 3 rader och 25 insatslinjer. Insatsnivån kan justeras från 1-5, och för myntvärde är det lägsta möjliga 0.01 euro, och det högsta 0.5 euro.

Minimuminsatsen för ett snurr ligger alltså på 0.01 euro, och maxinsatsen på 125 euro. Hur mycket man väljer att satsa beror på ett antal faktorer såsom budget, kunskap, erfarenhet, mod, eller helt enkelt magkänsla. När det gäller slotspel är det ju mycket slumpen som avgör, så det är svårt att ge något exakt tips för hur man bör göra. Det är helt enkelt upp till var och en att avgöra för sig själv, men ett tips är ju i alla fall att man inte bör satsa alltför stora summor om man inte är en erfaren spelare som vet vad man sysslar med. Det är ju aldrig kul att slänga pengar i sjön.

Tema och design

Mega Moolah består av 5 olika hjul och 3 rader. Djur är huvudtemat i detta slotspel, vilket bland annat visar sig på symbolerna som består av olika typer av tropiska djur som lejon, apor, elefanter, och så vidare. Varje djur har dessutom sitt eget unika läte, något som skapar en spännande stämning och atmosfär. De olika djuren har även olika egenskaper när det kommer till värdet i själva spelet med mera. Lejonen är i rollen som savannens konung de djur som är värda mest om man ser till myntvärde. Är det istället Free Spins man är ute efter så är det apor man ska hoppas på, och lyckas man få minst 3 av dessa samtidigt så ger det dig Free Spins. Free Spins tackar man ju aldrig nej till, och det kan leda till stora vinster på så sätt att alla vinster man får under Free Spins rundorna multipliceras med tre. Har man då tillräckligt med tur kan man alltså få stora vinster på detta sätt.

Bonus och Jackpot

En av huvudfaktorerna som skiljer Mega Moolah från övriga slotspel är alla de olika typer av jackpots som spelet innehåller. Spelet består av fyra olika jackpots till olika värden, nämligen i sjunkande ordning Mega, Major, Minor och Mini jackpotten. Mega jackpotten är alltså den jackpot som är värd mest. Dess värde är så stort som över 100 miljoner kr, en enorm summa som kan göra en ekonomiskt oberoende för resten av livet. De andra jackpottarna rangordnas i följande ordning med Major vars startsumma är 100 000 kr, Minor som har en startsumma på 1 000 krk kr, och till sist Mini vart start summa ligger på 100 kr. Dessa jackpots skiljer sig alltså betydligt åt i värde, och Mega är helt klart den man ska hoppas allra mest på.

Förmånerna man bjuds på som spelare av Mega Moolah slutar dock inte där, utan man erbjuds även Free Spins samt progressiva jackpots som kan dyka upp när som helst under spelets gång. När de gör detta så får man snurra ett hjul vilket som bäst kan stanna på Mega jackpotten, något som alltså bjuder på spänning på högsta nivå med andra ord. Den progressiva jackpotten dyker dock upp oftare ju högre insatser man spelar med, så ibland kan det med andra ord vara värt att satsa lite extra eftersom det kan betala av sig rejält.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Spelet har en av marknadens största jackpottar på över 100 miljoner kronor.
  • Det har även många Wilds och Free Spins vilka också kan leda till höga vinster.
  • Det fungerar alldeles utmärkt både på mobilen, surfplattan samt på datorn.

Nackdelar:

  • Bonusspelet är enligt vissa lite väl slumpmässigt, och står lite väl mycket utanför ens kontroll.
  • Grafiken hade kunnat vara bättre.
  • Mega Moolah kan anses lite väl simpelt, vilket innebär att man kan tröttna på det rätt snabbt.

Sammanfattning

Det som faktiskt i stort sett på egen hand gör Mega Moolah till ett slotspel värt att ge en chans är den massiva Mega jackpotten. Trots att chansen att nå hela vägen dit är väldigt liten, så är vetskapen om att man trots allt har en chans till en så enorm vinst något som gör spelet tillräckligt spännande för att man ska vilja fortsätta spela det. Det är även en fördel att det förutom datorn även fungerar alldeles utmärkt på mobiler och surfplattor. I övrigt är det inte så mycket som skiljer Mega Moolah från mängden, även om djurtemat är häftigt, men det är som sagt var Mega jackpotten som gör att det här spelet är värt att ge en chans.