Joker 8000

Joker 8000 är ett slotspel utvecklat av Microgaming. Spelet bygger på den gamla typen av enarmade banditer, vilket innebär att det är simpelt och går snabbt att lära sig. Man slipper här alltså en massa invecklade funktioner och liknande, så om det är sådant man är ute efter finns det bättre alternativ än Joker 8000. Detta gör det dock inte automatiskt till ett spel man snabbt tröttnar på, utan innebär istället en nostalgitripp för dig som var med redan på den tiden. Dessutom har spelet tillräckligt med innehåll och vinstchanser av olika slag för att göra det underhållande och spännande även i det långa loppet. Saknar du den gamla typen av enarmade banditer är detta slotspel med andra ord ett måste att prova på.

Vinstlinjer och insatser

Joker 8000 utgörs av fem vinstlinjer, som löper både horisontellt och diagonalt, samt tre hjul med tre rader vardera. Man avgör själv hur många vinstlinjer man vill spela på. Det finns dessutom en autospin-funktion som gör spelet smidigt och bekvämt att spela eftersom det, efter att man ställt in mängden hjulsnurr, innebär att man kan ta det lugnt och låta spelet köra på av sig självt. Myntvärdet sträcker sig mellan ett värde från 1-10, och oavsett vilket värde du väljer är 100 krediter maxinsatsen per snurr.

Tema och design

Temat för Joker 8000 är att likna en klassisk enarmad bandit så mycket det bara går, något som förstås direkt påverkar spelets design, dess symboler och dess grafik. Detta innebär att spelet till utseendet är simpelt och gammalmodigt, och det är ju just detta som är meningen. Detta bidrar som tidigare nämnt till att göra spelet lättförståeligt, så beroende på vad för typ av slotspel man föredrar så behöver detta verkligen inte vara någon negativ egenskap. Som sagt innebär detta även en viss nivå av nostalgi till de kunder som var med redan på den tiden då dessa typer av enarmade banditer var populära, något som förstås kan bidra med en extra charm till spelet. Spelets symboler är även de, i likhet med spelet i övrigt, identiska med de man fann hos gamla enarmade banditer. Alla som känner till dessa maskiner vet då att det alltså handlar om olika frukter som körsbär, vattenmeloner, citroner, och så vidare, samt jokrar och annat.

Bonus och Jackpot

När det gäller bonusar erbjuder detta slotspel sina kunder något kallat ”Super Bonus Game”. Detta är en funktion som aktiveras om man väljer spel-typ 10 och lyckas vinna minst 20 krediter. Detta sätter då igång bonusfunktionen, och här får man välja mellan två typer av spelupplägg att tillämpa under bonusrundan. Dessa är antingen ett alternativ kallat ”hold style” eller ett kallat “nudge style”, När det gäller ”hold style” är det ett alternativ som gör det möjligt för spelaren att kunna spela på ett mer strategiskt sätt genom att hålla kvar ett av hjulen, vilket förstås har sina fördelar.

När det gäller “nudge style” så gör detta alternativ det möjligt för spelaren att flytta ner ett av hjulen ett steg, och fördelen med detta är att det kan leda till vinster genom att man kan göra så att nästa symbol hamnar på vinstlinjen. Att ta sig till detta bonusläge, oavsett vilket av de två alternativen man väljer, är det viktigaste man kan uppnå med detta spel eftersom det ger en chansen till att vinna den toppvinst som kan leda till största möjliga vinst i spelet, en vinst som dock varierar beroende på hur stor insats man lagt. Har man dock flyt och nått hit efter att ha lagt en stor insats så har man chansen att vinna riktigt stora summor.

Joker 8000 innehåller även två olika jackpots. Den mindre av de två handlar om 2 000 mynt, och den större ligger på 8 000 mynt. Även här spelar det myntvärde man valt en helt avgörande roll i hur stor visten blir omsatt i riktiga pengar, ju större insats desto större vinst alltså.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Ett enkelt slotspel som man snabbt kan lära sig.
  • Spelet är baserat på den gamla typen av enarmade banditer, och bjuder dig som var en fan av dessa på en rejäl nostalgitripp.
  • Spelet innehåller en bonusrunda där man kan välja mellan två olika alternativ.
  • Spelet erbjuder två olika jackpots.

Nackdelar:

  • Är det snygg grafik och den typen av faktorer man lägger störst vikt vid så är detta spel inget bra alternativ.
  • De jackpots och bonusar som man har chans att vinna är inte speciellt imponerande jämfört med de som många andra slotspel erbjuder.

Sammanfattning

Joker 8000 har alltså den gamla typen av enarmade banditer som tema, och försöker på så sätt efterlikna dessa så gott det går. Detta lyckas de mycket bra med eftersom spelets design och utformning i stort sett är identisk med hur dessa maskiner såg ut. Teknikfreaks avråds alltså från det här spelet, för det här är ett spel för de som är intresserade av den gamla sortens spelautomater och hur dessa fungerade. Ålder och intresse är alltså i detta fall mer avgörande än vanligt när det kommer till ifall man ser det här som ett bra spel eller inte.