Jack and the beanstalk

Ännu ett kvitto på att NetEnt är en jätte inom slotspel är spelet Jack and the Beanstalk. Spelet är från 2012 och bygger på den berömda sagan med samma namn. Man är som spelare i rollen som Jack ute på jakt efter olika typer av vinster. Spelarens roll är att hjälpa Jack upp för den stege som leder till ett hus fyllt av rikedomar. Kruxet är dock att i huset bor det en ond jätte som Jack måste hålla sig undan från så att jätten inte lycks tillfångata honom.

Vinstlinjer och insatser

I spelet finner man 20 vinstlinjer, fem hjul och tre rader. Minsta möjliga satsning per spel är 2 kronor, medan den största möjliga ligger på 1 000 kronor. Skillnaden är med andra ord stor, och det är ju man själv som spelare som får ta beslutet om hur mycket man ska satsa, ett beslut som bör baseras på faktorer som budget, erfarenhet av spelet, samt ren och skär magkänsla. Men man bör alltså absolut inte spela för pengar man inte klarar att bli av med, är man en sådan typ av spelare så bör man istället genast söka hjälp.

Tema och design

Spelet har ett sagotema baserat på den populära sagan som alltså heter ”Jack and the Beanstalk” även den. Designen består av snygg och färgglad grafik samt häftiga animationer. Dessa håller en bra nivå till denna dag, trots att spelet börjar få ett antal år bakom sig. Soundtracket består av sagoinspirerad musik som tillsammans med övriga faktorer skapar en mysig och sagolik stämning.Spelets symboler är dels de 10 grundsymbolerna. Dessa är, i stigande ordning, 10, J, Q, K, A, Jack själv, den lila jätten, en sur get, en yxa och en vattenkanna. Specialsymbolerna består av Wild-symbolen i form av spelets logotyp inramad och med en röd bakgrund, samt Scatter-symbolerna vars motiv är en skattkista.

Bonus och Jackpot

Som spelare av Jack and the Beanstalk får man lätt tillgång till många Free Spins. Som vanligt när det handlar om NetEnts stora utbud av högklassiga slotspel så erbjuds gratis Free Spins och andra bonusar utav många av de nätcasinon där Jack and the Beanstalk ingår i utbudet, free Spins man kan använda och förhoppningsvis få nytta av i form av vinster. Man får även tillgång till free Spins under spelets gång på diverse olika sätt. Något som gör dessa Free Spins ytterligare värdefulla är faktum att de eventuella vinster man uppnår via dessa multipliceras med tre. Spelet erbjuder även något kallat Re-Spins, vilket man aktiverar genom att få Wild-symbolen. Detta fungerar som så att en re-spin gör så att Wild-symbolen flyttas till ett nytt hjul till vänster, med ytterligare en re-spin som följd, och detta fortsätter så länge Wild-symbolen fortsätter att dyka upp.

Ytterligare en funktion som spelet innehåller är Treasure Collection. Denna fungerar på så sätt att man genom Free Spins och multiplicerade utdelningar kan utöka vinsterna med så mycket som 3 gånger. Som mest kan man uppnå en vinst på 600 000 mynt. Vad värdet av detta blir i riktiga pengar beror förstås på hur stort myntvärde man valt, och med euro som valuta kan detta som mest då hamna på en summa kring hela 300 000, alltså ca 2,9 miljoner kronor. Har man turen på sin sida kan alltså Jack and the Beanstalk leda till rejäla belöningar.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Grafiken håller fortfarande en hög klass trots att spelet börjar bli till åren.
  • Sagoupplägget som spelet använder sig av känns både underhållande och nyskapande.
  • Man har chans på en maxvinst på ca 2,9 miljoner kronor.
  • Free Spins dyker upp med jämna mellanrum, och man har chans att tredubbla de vinster som dessa kan resultera i.
  • Spelet innehåller även den så kallade Walking Wild-funktionen, vilken också kan resultera i stora vinster som kan tredubblas.

Nackdelar:

  • Jack and the Beanstalk har ingen progressiv jackpot.

Sammanfattning

Ännu en gång har NetEnt levererat ett innovativt och mycket underhållande slotspel av högsta kvalitet. Jack and the Beanstalk är alltså ännu ett exempel på den kompetens som NetEnt och dess medarbetare besitter, och detta i form av ännu ett unikt, nyskapande, snyggt, varierande och mycket underhållande slotspel som man kan ägna flertalet timmar åt utan att tröttna. Några av de faktorer som gör Jack and the Beanstalk så bra är dess mycket innovativa, underhållande och stämningsfulla spelsätt, dess höga nivå när det gäller grafik och animationer, det generösa utbudet av Free Spins och former av bonusar som man i många fall dessutom kan tredubbla, och sist men absolut inte minst den stora maxvinst spelet erbjuder spelarna vilket beroende på valt myntvärde kan handla om enorma summor. Jack and the Beanstalk kan alltså ge dig ett mycket välkommet tillskott till kassan, och detta tillsammans med övriga faktorer vi nämnt, plus mycket annat, gör det till ett slotspel av högsta klass som är ytterst underhållande och som starkt rekommenderas!