Baccarat

Baccarat är ett av de allra mest populära kortspelen inom casinobranschen. Faktum är att det är ett spel som har funnits sen långt tillbaka i tiden. Spelet sägs nämligen härstamma från det medeltida Italien, och namnet Baccarat kommer från det italienska ordet för ”noll”. Detta är något som gör spelet unikt på ett mycket annorlunda sätt, nämligen för att det på så sätt är namngett efter dess sämsta hand, vilken är just noll. De klädda korten samt de med siffran 10 räknas som 0, något som ytterligare bidrar till att göra Baccarats spelupplägg väldigt annorlunda gentemot andra kortspel.

Baccarat sägs även härstamma från Frankrike, detta eftersom det på något sätt under en okänd tidsperiod lyckades göra sig populärt bland den franska aristokratin, där det uppmärksammades av allt fler och snabbt växte i popularitet.

Kortens värde

Baccarats olika kort och dess värde avgörs på så sätt att de efter att ha delats ut värderas genom att man beräknar det totala värdet på den hand man tilldelats. De klädda korten samt tior har som sagt ett värde av 0, medan värdet för ess är 1. När det gäller resten av kortleken så har korten samma värde som sina siffror. När man väl fått alla kort räknar man ut det sammanlagda värdet av handen man fått genom att lägga ihop kortens värde och sedan gå efter den sista siffran i resultatet.

Regler

Baccarat går ut på att man får välja mellan två händer och sedan satsa på vilken av händerna, spelarens eller dealerns, som man tror har det värde som ligger närmast 9. Att satsa på tio är också ett alternativ, alltså att händerna har samma värde och det då blir oavgjort.

Baccarats regler kan variera till en viss gräns, detta eftersom det finns olika varianter av spelet. De påminner dock alltid väldigt mycket om varandra, och är även identiska när det kommer till många faktorer. Kortens värden är till exempel alltid identiska, och oavsett vilken variant av spelet man spelar så handlar det alltid om att lyckas välja rätt och satsa på den hand som man tror ligger närmast 9.

Dock finns det ju som sagt vissa variationer i reglerna beroende på vilken variant av Baccarat man väljer, och även om dessa variationer brukar vara små och av inte alltför stor betydelse, så är det upp till var och en att välja en typ av Baccarat att rikta in sig på, och att sedan lära sig så mycket det bara går om den variant man valt. Detta är ju visserligen något som sker automatiskt i takt med att man spelar, men innan man börjar spela för stora pengar så är det ju bra att känna att man behärskar spelet, åtminstone till en ok nivå.

Den vanligaste varianten av Baccarat spelas med 8 olika kortlekar som först blandas noggrant och därefter placeras i en korthållare. Denna korthållare går ofta under benämningen ”sko”, eller ”shoe” på engelska. I nästa steg tilldelas spelarna två eller tre kort var. Om det är två eller tre kort varierar, men det handlar hur som helst aldrig om ett mindre antal kort än detta. När korten dras får man som spelare det första och det tredje kortet, medan dealern får det andra och det fjärde. Beroende på tidigare korts värde kan spelarna få ytterligare ett kort efter den första utdelningen. Det sker dock inte fler utdelningar än så, så som mest är det alltså tre kort som delas ut per spelare.

Sammanfattning

Baccarat är ett väldigt komplext kortspel som ni märker, så om man skulle gå in mer på detalj så finns det betydligt mer än det vi nämnt hittills att skriva om. Det underlättar ju inte heller att spelet finns i olika versioner. Som spelare gör man helt enkelt bäst i att bestämma sig för en version av spelet som man tror passar en bäst, och sedan sätter sig och läser på mer specifikt om just denna variant. Man kan ju även göra som så att man provar sig fram mellan de olika varianterna, och ser vilken som passar en bäst, och i takt med att man gör detta lär man ju sig också mer om spelet och hur det fungerar.

Baccarat är hursomhelst ett av branschens mest populära kortspel, och det har ju även funnits med sen lång tid tillbaka, något som ju säger en hel del om att det här faktiskt är ett väldigt underhållande spel. Alla har vi ju olika smaker, men gillar man kortspel och inte har gett Baccarat en chans, då rekommenderar vi absolut att man gör det. Detta kortspel är ju bevisligen populärt bland väldigt många människor, och som sagt även varit så under en väldigt lång period, så chansen att du också skulle gilla det är ju verkligen inte omöjlig. Det är bara att prova och se helt enkelt!